Banner and content

2014. április 25., péntek

A fogak gyógyításának lehetőségei



Manapság sok gondom adódott a fogaimmal, de fogorvoshoz nem akartam rohanni, azért hogy kifúrja vagy esetleg kihúzza a fogaimat. Ezért alternatív megoldások után kezdtem kutatni, eközben bukkantam rá pár érdekes felfedezésre, ezekről később olvashatsz.

Először szeretném tisztázni azt, hogy általánosan elfogadott tény az orvostársadalomban, hogy a fog szuvasodása akkor alakul ki, ha a szájüregben található savak károsítják a fogzománcot, kioldják a benne található ásványi anyagokat, ellenben, amikor ezek az anyagok megtalálhatóak a dentinben, akkor az a fenyőfánál kétszer masszívabb. Viszont, a sérült fog a radírhoz hasonlítható. Ilyenkor szokták a fogorvosok a fog eltávolítását vagy tömését javasolni. (Forrás)

A fog belső szerkezetében helyezkednek el az őssejtek, amik képesek regenerálni a fogat. Ha az orvostudománynak tudomása van erről, hogy a fog belsejében a szervezet számára ilyen fontos sejtek találhatók, akkor miért nyúlnak hozzá a betegnek tűnő fogakhoz? Miért nem hagynak időt arra, hogy a szervezet helyrehozza saját maga azt, ami esetleg rosszul működik benne? Ezek nagyon érdekes kérdések, és az állatvilágban van ilyesmire is példa.
Az aligátorok esetében ismert, hogy elvesztett fogaik helyett akár két-háromezer fogat is növesztenek összesen életük során. (Forrás‎)
Mennyi előnye lenne ennek a képességnek az ember számára is, ha képes lenne ilyesmire... Ugyanis az ember is rendelkezik olyan őssejtekkel, mint a krokodilok, viszont a mieink a maradandó fogak kifejlődése után nem működnek tovább.
Ma már egyre több tudományos kutatás a fogaink megtartásáról szól, mindinkább háttérbe szorul a tudományos világban az a nézet, hogy az 1840-es évektől alkalmazott tömések megoldást jelenthetnek egy szuvas fog problémájára.
Sally Marshall, a Kaliforniai Egyetem professzora, aki a fog újraépítésével kapcsolatban végzett kutatásai során megfigyelte, hogy a kísérletben résztvevők sérült szerkezetű fogainak kalcium tartalmú ionoldattal (elektromosan töltött részecskékkel) történő kezelésével sikerült helyreállítania az alanyok fogainak ásványi anyag tartalmát, ezzel együtt szilárdságát is. (Forrás)
Japán kutatók laboratóriumi körülmények között elérték egerek esetében a kihullott fogak újranövesztését fogcsírák kitenyésztésével. Ennek alapján képessé válnak arra, hogy ezt az emberi szervezetben is alkalmazzák. (Forrás) Sajnos egyenlőre, ezt az eljárást is az előzővel együtt, ha kifejlesztették is a kutatók, számunkra, az átlagember számára még nem elérhetőek.
Van egy módszer, amivel a meglévő fogainkat meggyógyíthatjuk, megtarthatjuk, ráadásul nem kell esetlegesen akár egy évtizedet is várni arra, hogy elérhetővé váljon számunkra. Ezzel a módszerrel mi magunk is meggyógyíthatjuk a fogunkat, nem kell senkihez fordulnunk bajunkkal, mert mi magunk is képesek vagyunk rá, hogy megoldjuk ezt a problémát. Persze, ha egy fogorvost megkérdeznénk ebben a témában, hogy hathatunk-e bármiféleképpen fogainkra, ő biztosan bolondnak nézne bennünket. A fogorvosok nézeteivel szemben áll egy clevelandi fogorvos, Dr. Weston A. Price. (1870-1948) felfedezése. Az 1920-30-as években írt a fogak fúrás néküli gyógyításáról. Kutatásai során kiderítette, hogy a fogak romlásának hátterében tápanyaghiány áll. Gondoljuk csak végig, hogy a fog romlása sem különbözik attól, mint egy törött láb összeforradása, mert ha a csontok helyre tudnak állni, akkor a fog is képes a gyógyulásra. Dr. Price felfedezte, hogy a lyukak mérete gyorsabban csökken a vajolaj, a csukamájolaj, és a vajas-mézes pirítós együttes alkalmazása mellett, mindehhez elegendő akár egy hónap időtartam. (Forrás)
Van egy saját technikám az előzőleg említett módszer mellett. Meditációval koncentrálok az adott helyre, a fájdalom helyére, és elképzelem, hogy folyton gyógyul az a fog. Emellett energiákat küldök számára, azért, hogy erősebb legyen a gyógyulás mértéke, ami a legfontosabb nem ijedek meg attól, ha fáj, mert tudom, az egy folyamat része.
Az előzőleg felsorolt módszerek közül nekem a saját tapasztalatomra alapuló bizonyult a leghatásosabbnak, és egyben a legegyszerűbbnek, mert azzal érhetem el a legnagyobb javulást, de ez attól is függ, hogy ki miben hisz.

Fairyhungary

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése